gildeschijndel

Gilde Sint Catharina en Barbara

Schijndel

Kringdag Dommelgroep

 

Kringdag Dommelgroep, 8 september op Schijndels Gildeterrein

DSC05769

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gilde Sint Catharina en Barbara te Schijndel, was dit jaar aan de beurt om de Kringdag van de Dommelgroep te organiseren. De Dommelgroep telt 8 Gilden uit Sint-Oedenrode, Liempde, gemonde, Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Boxtel, Vught en Schijndel. Ieder jaar is er een ander Gilde aan de beurt om dit evenement te organiseren. Na ontvangst met Koffie of Thee, aangeboden door Gilde Sint Catharina en Barbara, liepen de Gilden in optocht naar de H.Sint-Servatiuskerk op de markt voor een feestelijke euchariestiviering met als voorganger bisschop de Korte en pastor Joe. Na de eucharistieviering liepen de Gilden weer in optocht de kerk uit.

Massale opmars en wedstrijden   

Voor dat de wedstrijden gingen beginnen was er na aankomst op de gildeaccommodatie van het Schijndels Gilde, de massale opmars. De vaandeldragers, tamboers, koningen, vendeliers en bazuinblazers liepen allen tegelijk al spelend op trom en bazuin op de mensen af waarna alle vendeliers tegelijk gingen vendelen en tamboers en bazuinblazers spelen. Na het wilhelmus werdt door de hoofdman/voorzitter van Kring Dommelgroep de gildekringdag officieel geopend. De wedstrijden konden gaan beginnen. Er waren diverse wedstrijden waar de gildebroeders en gildezusters aan mee konden doen. Bijvoorbeeld: Koningschieten voor de koning van elk Gilde, kruisboogschieten, geweerschieten, jeu de boules, vendelen, wedstrijden tamboer, bazuinblazen enz. De winnaars gingen met een zilverschildje of prijzen in natura weer naar huis. iedereen was welkom om bij deze gildedag aanwezig te zijn.

 

Laserschieten en Handboogschieten voor de jeugd.

Ook voor de jeugd die niet lid was van een Gilde, mochten gratis deelnemen aan handboogschieten en laserschieten. ook die gingen naar huis met een certificaat en een prijsje.

 

Wilt u meer informatie over de geschiedenis van het Gilde, of heeft u, eventueel samen met u partner interesse om aspirant-lid te worden van ons Gilde? dan kunt u onze website bekijken www.gildeschijndel.nl  en met ons contact opnemen! E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U/jullie, zijn van harte welkom!  

 

 

 

 

 

 

Ad Kools, nieuwe voorzitter Kring Dommelgroep.

Op maandag 27 maart jl. Hebben 9 Gildes, die aangesloten zijn bij de Kring Dommelgroep tijdens de vergadering unaniem besloten dat Ad Kools de nieuwe hoofdman mag worden van Kring Dommelgroep. Ad is tevens hoofdman van Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel. Na het stemmen kon Ad meteen plaats nemen aan de bestuurstafel en kreeg hij de versiersels overhandigd. Dit is een ketting met daaraan 9 kleine schildjes van de aangesloten gildes. Vervolgens kon Ad de vergadering gaan leiden. Het bestuur van Kring Dommelgroep bestaat uit gildebroeders of gildezusters van diverse gildes die aangesloten zijn. Ad is binnen Kring Maasland waar maar liefst 46 gildes bij aangesloten zijn, ook voorzitter van de schietcommissie. Elk jaar wordt er door één van de gildes een kleine Kringdag georganiseerd. Dit jaar zal deze op 25 juni a.s. in Gemonde plaatsvinden.

 

DSC08279

 Ad Kools ontvangt het zilver.

 

 

 

 

 

gilde foto kleine kringdag sint oederode

Kleine kringdag Sint Oedenrode 2015