gildeschijndel

Gilde Sint Catharina en Barbara

Schijndel

Kringdag Dommelgroep

 

Kringdag Dommelgroep, 8 september op Schijndels Gildeterrein

DSC05769

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gilde Sint Catharina en Barbara te Schijndel, is dit jaar aan de beurt om de Kringdag van de Dommelgroep te organiseren. De Dommelgroep telt 8 Gilden uit Sint-Oedenrode, Liempde, gemonde, Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Boxtel, Vught en Schijndel. Ieder jaar is dus een ander Gilde aan de beurt om dit evenement te organiseren. Na ontvangst met Koffie of Thee, aangeboden door Gilde Sint Catharina en Barbara, lopen de Gilden in optocht naar de H.Sint-Servatiuskerk op de markt voor een feestelijke euchariestiviering die door bisschop de Korte en pastor Joe zal worden voorgegaan. Na de eucharistieviering lopen de Gilden weer in optocht de kerk uit.

Massale opmars en wedstrijden   

Voor dat de wedstrijden gaan beginnen zal na aankomst op de gildeaccommodatie van het Schijndels Gilde, de massale opmars plaatsvinden. De vaandeldragers, tamboers, koningen, vendeliers en bazuinblazers zullen allen tegelijk al spelend op de de mensen afkomen waarna alle vendeliers tegelijk vendelen en tamboers en bazuinblazers spelen. Na het wilhelmus zal de hoofdman/voorzitter van Kring Dommelgroep de gildekringdag officieel openen. De wedstrijden kunnen dan gaan beginnen. Er zijn diverse wedstrijden waar de gildebroeders en gildezusters aan mee kunnen doen. Bijvoorbeeld: Koningschieten voor de koning van elk Gilde, kruisboogschieten, geweerschieten, jeu de boules, vendelen, wedstrijden tamboer, bazuinblazen enz. De winnaars gaan met een zilverschildje of prijzen in natura weer naar huis. iedereen is welkom om naar deze gildedag te komen kijken.

 

Laserschieten en Handboogschieten voor de jeugd.

Ook voor de jeugd die niet lid is van een Gilde mogen gratis deelnemen aan handboogschieten en laserschieten. ook die gaan naar huis met een certificaat en misschien een prijsje

 

Er is op deze dag eventueel ook een versnapering te verkrijgen. Voor meer informatie over de geschiedenis van het Gilde, of heeft u interesse om aspirant-lid te worden? van ons Gilde, dan kunt u onze website bekijken en contact opnemen. www.gildeschijndel.nl e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

 

 

 

Ad Kools, nieuwe hoofdman Kring Dommelgroep.

Op maandag 27 maart jl. Hebben 9 Gildes, die aangesloten zijn bij de Kring Dommelgroep tijdens de vergadering unaniem besloten dat Ad Kools de nieuwe hoofdman mag worden van Kring Dommelgroep. Ad is tevens hoofdman van Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel. Na het stemmen kon Ad meteen plaats nemen aan de bestuurstafel en kreeg hij de versiersels overhandigd. Dit is een ketting met daaraan 9 kleine schildjes van de aangesloten gildes. Vervolgens kon Ad de vergadering gaan leiden. Het bestuur van Kring Dommelgroep bestaat uit gildebroeders of gildezusters van diverse gildes die aangesloten zijn. Ad is binnen Kring Maasland waar maar liefst 46 gildes bij aangesloten zijn, ook voorzitter van de schietcommissie. Elk jaar wordt er door één van de gildes een kleine Kringdag georganiseerd. Dit jaar zal deze op 25 juni a.s. in Gemonde plaatsvinden.

 

DSC08279

 Ad Kools samen met zijn vrouw Inge Kools

 

 

 

 

 

gilde foto kleine kringdag sint oederode

Kleine kringdag Sint Oedenrode 2015