Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel herdenkt oorlogsslachtoffers

Met de dodenmars liep het Gilde vanaf de pastorie naar de markt om bij de Mariakapel de oorlogsslachtoffers te herdenken die bij de tweede wereldoorlog zijn overleden. Pastoor Joe, tevens de Gildeheer van het Schijndels Gilde, legde een bloemstuk namens de Parochie neer. Vervolgens werd er door de gildekoning Ben van der Rijdt, een bloemenkrans neergelegd. Nadat gildebroeder Jo van de Boogaard een vendelgroet had gebracht, klonk het Taptoesignaal dat gespeeld werd door Arianne Kamphorst – van der Steen. Vervolgens was er om 20.00 uur twee minuten stilte. De ceremonie werd afgesloten met het Wilhelmus.
Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel, kijkt met een tevreden gevoel terug naar hun indrukwekkende ceremonie en heeft op gepaste afstand volgens de normen van het RIVM een waardige herdenking gehad.