Koningschieten Gilde Sint Catharina en Barbara

Zondag 20 september zal het Gilde Sint Catharina en Barbara weer schieten voor de koningstitel. Het programma zal anders zijn dan gebruikelijk i.v.m. Covid-19 Het Gilde zal dit jaar niet aanwezig zijn bij de Eucharistieviering waar de Koningsvogel jaarlijks gezegend wordt. Het zegenen van de koningsvogel zal dit jaar om 12.00 uur met een korte overdenking op de gildeaccommodatie plaatsvinden. Om 14.00 uur staat het vrijen van de schutsboom gepland. Dit zal gebeuren door vertegenwoordigers van het kerkelijke en wereldlijke overheid. Om 16.30 uur staat de inhuldiging van de nieuwe koning gepland, waarna om 17.00 uur de nieuwe Koning aan de gildeheer wordt gepresenteerd met de koningswijn. belangstellende zijn onder voorwaarden van de richtlijnen van het RIVM van harte welkom.