Waardig afscheid Ere-gildebroeder Wim Verkuijlen

Gilde Sint Catharina en Barbara heeft afgelopen zaterdag met gilde-eer afscheid genomen van Ere-gildebroeder Wim Verkuijlen, die onlangs op 85-jarige leeftijd overleed. Eerst werd er een vendelgroet gebracht waarna Wim, door gildeleden in de rouwauto werd geplaatst. Wim Verkuijlen was al ruim 40 jaar een zeer gewaardeerd gilde-lid en ontving in 2019 nog een onderscheiding ” In Zilver, met Bourgondische Vuurslag” van Kring Maasland, voor al zijn verdiensten voor het Gilde. In het crematorium begeleiden de gilde-leden Wim naar binnen met het slaan van de dodenmars. De vaandrig bleef met het hoofdvaandel aan het hoofdeinde van Wim staan i.v.m. de erewacht. Aan het einde van de dienst bracht de vaandrig een ere-groet waarna het 6e couplet van het Wilhelmus werd gezongen. Nadat de genodigden afscheid hadden genomen, werd de sjerp en hoed van Wim van de kist gehaald. Het was een waardig afscheid, die door de gilde-leden werd afgesloten met een diepe buiging.