In Memoriam gildebroeder Ad van Grinsven

Op vrijdag 29 januari jl. kregen wij het trieste bericht dat onze gewaardeerde en oprechte gildebroeder, Ad van Grinsven, op 73 jarige leeftijd is overleden. Ad, was op 2 februari 1989, bij Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel, geïnstalleerd en is altijd een trouwe bezoeker geweest van de wekelijkse gildeavonden. Ad, genoot op de gildeavond regelmatig van een borreltje of een pilsje. Verder verrichten Ad, binnen de overheid vanaf 2010 tot 2016 de taak van buideldrager. Hij had zijn financiële verslagen en facturen, altijd keurig en overzichtelijk op nummer staan. In 1992 en 2001 schoot hij zich tot Koning binnen het Gilde. Ook op de jaarlijkse Kringdag, wist hij zich tot Koning te schieten. Ad, maakte ook het wedstrijdschema voor het Jeu de Boulesspel, deze werd wekelijks door Ad, up to date gehouden zodat de leden wisten wie hun tegenstander was. Ad, had het Jeu de Boulesspel zélf, ook goed onder de knie, hij werd in 1995 en 2003, Landjonker van het Gilde. De laatste jaren ging zijn gezondheid achteruit en kon hij helaas niet meer deelnemen aan de externe activiteiten. Ad, heeft ook nog moeten strijden om van het coronavirus te winnen. Na zijn herstel heeft hij samen met Sjan, Helaas slechts vijf dagen, in zijn nieuwe appartement mogen wonen, omdat hij maandag 25 januari, een longontsteking kreeg. Dit konden zijn longen na een zware strijd tegen het coronavirus helaas niet meer aan. We zullen Ad, herinneren als een oprechte gildebroeder, die zijn lidmaatschap erg serieus nam. Hij zei altijd, “je bent een gildebroeder voor het leven” en daar heeft hij zich aan gehouden. Woensdag 3 februari, zullen we Ad, om 10.30 uur met gilde-eer begeleiden. We wensen de familie, héél veel sterkte toe om dit verlies te verwerken. Ad, zal in ons hart blijven voortleven.
Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel.