Landjonkersdag Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel

 

 

Zondag 18 juli a.s. zullen de gildeleden weer hun uiterste best doen om de titel van Landjonker, Heerboer of Pachter te bemachtigen. Op dit moment is Joop Steenbakkers de huidige Landjonker. Tevens zal er gestreden worden voor de Jeu de Boules speld. De wedstrijden die om 13.00 uur beginnen, vinden plaats op de Jeu de Boulesbanen van onze gildeaccomodatie aan de Rooiseheide 10, te Schijndel.
Voorafgaand aan de wedstrijden is er traditiegetrouw een kort moment van gebed. De finalewedstrijden zullen om 16.30 uur plaatsvinden. Nadat de nieuwe Landjonker bekend is, zal de oude Landjonker worden “begraven”! Vervolgens kan de nieuwe Landjonker worden geïnstalleerd.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de wedstrijden bij te wonen. Tevens is er de gelegenheid om de gildeaccomodatie te bezichtigen en een drankje te nuttigen in het Gildehuys of op het buitenterras. Zo kunt u eens ongedwongen kennismaken met aktiviteiten van ons gilde.