In Memoriam Ton van Heesch

Op 29 maart jl. kregen wij het trieste bericht dat onze gewaardeerde en oprechte gildebroeder, Ton van Heesch, op 73 jarige leeftijd is overleden. Ton, werd op 4 februari 2014 bij ons Gilde Sint Catharina en Barbara, geïnstalleerd en is altijd een trouwe bezoeker geweest van de wekelijkse gildeavonden. Ton, genoot op de gildeavond regelmatig van een pilsje. Verder verrichtte Ton, binnen de overheid vanaf 2016 de taak van Deken Onderhoud. Hierin had hij een groot aandeel in de verbouwing van onze speelhal. Ook de externe activiteiten waren bij hem in goede handen. Op onze gilde avonden en bij andere gelegenheden verraste Ton ons vaak met een bittergarnituur uit de frituurpan. En samen met Maria zorgde hij ervoor dat er altijd genoeg te eten en drinken was in de voorraadkamer en diepvries. In 2015 schoot hij zich tot Koning binnen het Gilde. Binnen het gilde was het schutter zijn, zijn passie of het nu geweer, kruisboog op wip of vlakke kruisboog het was hem allen even lief. Ook op de veteranenmiddag, woensdagmiddag was Ton altijd graag aanwezig om met de kruisboog zijn 24 pijlen te schieten in onderlinge competitie. In 2019 schoot hij zich tot futterskoning. We hebben daarom op de gilde accommodatie schietend van hem afscheid genomen. De laatste maanden ging zijn gezondheid snel achteruit. Maar regelen, zoals zijn begrafenis, ging hem nog heel goed af. We zullen Ton, herinneren als een oprechte gildebroeder, die zijn lidmaatschap erg serieus nam.

We wensen Maria zijn gezin, de familie, héél veel sterkte toe om dit verlies te verwerken. Ton, zal in ons hart blijven voortleven.