Op 4 mei, was het om 20.00 uur even twee minuten stil om alle oorlogslachtoffers te herdenken die in de tweede wereld oorlog zijn omgekomen. Vanaf het Spectrum in Schijndel, vertrok een stoet naar de markt. Er zijn kransen gehangen door burgemeester Kees van Rooij , het Oranjecomité , de parochie H. Michael en veteranen. Na de vendelgroet van Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel, sloeg de klok 20.00 uur voor de twee minuten stilte. Na het taptoesignaal en het Wilhelmus werdt de herdenking voortgezet in de Sint Servatiuskerk. Hier zijn toesprak gehouden door burgemeester Kees van Rooij, Diaken Mari van der Heijden, en het Oranjecomité. De koningklijke harmonie Sint Cecilia  speelde verschillende muziekwerken. Na het Wilhelmus vertrok het Schijndels Gilde in optocht terug naar het Spectrum voor de afsluiting van deze indrukwekkende herdenking.

Voor een videoreportages zie link boven TV Schijndel.