Koningschieten Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel

Zondag 25 september a s. zullen de leden van Gilde Sint Catharina en Barbara, weer strijden door met het geweer op de houten vogel te schieten voor de jaarlijkse koningstitel. Op dit moment is Jan Goijaerts de huidige Koning van het Schijndels Gilde.

Programma

Om 09.30 uur zal het Gilde aanwezig zijn tijdens de Eucharistieviering in de H. Servatiuskerk op de Markt in Schijndel. Vervolgens zal om 14.00 uur het vrijen van de schutsboom plaatsvinden. Dit zal gebeuren door vertegenwoordigers van het kerkelijke en wereldlijke overheid. Om 16.30 uur staat de inhuldiging van de nieuwe Koning gepland, waarna om 17.00 uur de nieuwe Koning aan de Gildeheer wordt gepresenteerd voor het drinken van de koningswijn. Belangstellende zijn van harte welkom om deze gezellige en spannende middag bij te wonen. Het koningschieten vindt plaats op de gildeaccommodatie aan de Rooiseheide 10, te Schijndel.